Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quiche
- 440 g di farina tipo 00 + q.b.
- 280 g di burro freddo a pezzi, + q.b.
- 2 cucchiaini di sale
- 2 tuorli
- 100 g di acqua
Ripieno
- 300 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di cipolla a pezzi
- 600 g di patate novelle cotte e a fette (1 cm)
- 8 uova
- 200 g di latte
- 2 cucchiaini di sale
- 2 - 4 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1083.2 kJ / 258.9 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di patate e cipolle
55min
Torta salata tricolore
1h 20min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Torta salata patate dolci e peperoni
2 Std. 10 Min
Torta salata pasquale
2h
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Torta salata ai funghi
1h 30min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Torta salata agli spinaci
1h 30min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1h
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Cheesecake cioccolato e nocciole
1h 10min