Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano
- 100 g di cipolla rossa a fette
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di zucchine a tocchetti (1 cm)
- 50 g di fiori di zucchina a listarelle
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 3 uova
- 100 g di panna acida (crème fraîche)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1228.3 kJ / 293.6 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta brisée
10 min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1h 10min
Quiche Lorraine
45min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Crostata salata di spinaci
1h
Quiche salata ai carciofi
1h 20min
Strudel di verdure
2h
Cestini di brisèe con caponata di zucchine e melanzane
40min
Crostata di fiori e zucchine
1h 35 min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min
Torta di spinaci greca
1h 20min