Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano
- 100 g di cipolla rossa a fette
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di zucchine a tocchetti (1 cm)
- 50 g di fiori di zucchina a listarelle
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 3 uova
- 100 g di panna acida (crème fraîche)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1228.3 kJ / 293.6 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche ai finocchi e porri
1 Std. 10 Min
Quiche ai formaggi e erba cipollina
1 Std. 20 Min
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1 Std.
Crostata con fiori di zucca
1h 30min
Quiche broccoli e pesto
1 Std. 10 Min
Scarpazza sarzanese
2 Std. 30 Min
Brisèe con broccoletti e bacon
1h 30min
Crostata di fiori e zucchine
1 Std. 35 Min
Quiche ai ravanelli
1h 30min
Quiche asparagi e bacon
1h 45min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.