Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 500 g bulgur wheat, medium (see tip for portioning)
- 400 - 800 g water (see tip)
- 5 - 20 g oil
- ½ - 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 896 kJ / 214 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 296 mg
Alternatywne przepisy
Tapenade Baked Chicken and Mashed Potatoes with Caramelised Onions
2h 15min
Basic Bulgur
35 Min
Wholemeal Pitta
1h 35 min
Polenta
50min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35 Min
Tzatziki
20 min
Mayonnaise
5 min
Cumin Rice
25 min
Leftover Vegetable Houmous
10 min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Bulghur
35 Min
Best Basic Houmous
5 min