Kedgeree (Riz au curry et au haddock)

Kedgeree (Riz au curry et au haddock)

4.6 94 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 20 g de feuilles de persil frais et un peu pour la finition
  • 1000 g d'eau
  • 1 c. à café d'huile d'olive
  • 200 g de riz long
    200 g de riz basmati blanc
  • ½ de c. à café de sel et 2 pincées pour le riz
  • 4 œufs
  • 350 g de filets de haddock
  • 40 g de beurre doux coupé en noisettes
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • ¼ de c. à café de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de curry en poudre type Madras

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 32.8 g
Kalorie 2246.8 kJ / 536.5 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 40.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...