Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gousses d'ail, pelées et en grosses lamelles
- 50 g d'huile d'olive
- 200 g d'épinards frais
- 100 g de crème de soja "spécial cuisine"
- 1200 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 300 g de pâtes sèches, type spaghetti complets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703 kJ / 405 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Pâtes à la feta, tomates et olives
25 Min
Pâtes au fenouil et à la sauce tomate
45 Min
Pâtes à la bolognaise végétarienne
45 Min
Saumon-épinard
25 Min
Couscous végétarien
35 Min
Omelette aux herbes, chèvre frais et petits pois
40 Min
Spaghetti aux échalotes et au citron
40 Min
Bouchées à la reine au tofu fumé
1 Std.
Tagliatelle au pesto de pistaches et citron
20 min
Omelette végétale sans œuf
35 Min
Omelette aux légumes
45 Min
Potée végétarienne
1 Std.