![Figues à la cardamome et glace au yaourt (sous-vide) Figues à la cardamome et glace au yaourt (sous-vide)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5779c633-b651-477b-b720-5929574b2270/Derivates/3a98c6b7-710a-4f6e-86de-69066f62bbf6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace au yaourt (à faire la veille)
- 250 g de yaourt nature 0% de MG
- 30 g de figues sèches
Les figues à la cardamome
- 1500 g d'eau
- 10 g de jus de citron
- 2 gousses de cardamome, les graines uniquement
- 2 figues fraîches (160 g environ)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 594 kJ / 139.5 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 76 mg
Alternatywne przepisy
Glace aux fruits allégée
5min
Crème glacée mangue-fraise-noix de coco
6h
Sorbet citron vert
12h
Crème glacée au caramel et aux cacahuètes
3ч.
Barres choco-Passion
2h 45min
Lassi fraises et rhubarbe
12klst 15 min
Figues mi-cuites, verveine et glace vanille
15min
Cheesecake framboise à la poudre de protéine
3sa 10 dk
Banane sauce noix de coco-cannelle
30 min
Sorbet express pêche, abricot et banane
3 godz. 15 min
Sorbet à la fraise
12h
Sorbet fraise-banane
5min