Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace au yaourt (à faire la veille)
- 250 g de yaourt nature 0% de MG
- 30 g de figues sèches
Les figues à la cardamome
- 1500 g d'eau
- 10 g de jus de citron
- 2 gousses de cardamome, les graines uniquement
- 2 figues fraîches (160 g environ)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 594 kJ / 139.5 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 76 mg
Alternatywne przepisy
Mousse chocolat-café
1j 30 menit
Tiramisu sans cuisson
4 Std.
Crème chocolat-avocat
2h 15 min
Minibananes en robe de caramel aux épices
1h 50min
Falafels de fèves
1j
Riz au lait, abricots à l'estragon
50 menit
Sorbet fraise-rhubarbe, coulis de fraises, meringues
8h 15 min
Mille-feuille miel-sarrasin, chantilly à l'orange
1h 50min
Sorbet concombre et vinaigre balsamique
12 Std.
Jus de grenade
20 min
Crème fouettée au citron
10 min
Glace vanille aux myrtilles
12 Std. 30 Min