Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 citrons verts, zeste et jus
- 20 g de gingembre frais, épluché
- 220 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 150 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 200 g de cerises fraîches ou surgelées, égouttées et légèrement farinées
- 10 - 20 g d'eau, la quantité nécessaire pour obtenir 50 g de liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1557 kJ / 369 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Cake mi-figue mi-raisin
55min
Cake macadamia-noisette
45 Min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Cake orange-pavot
1h 15min
Cake au citron vert
1 Std.
Cake aux poires très épicé
1 Std. 10 Min
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Salade d'oranges aux dattes
1 Std.
Gâteau tout citron
55min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 Std. 20 Min
Cake citron-pavot
1h 45min
Gâteau pomme-raisin
1h 15min