Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'amandes fraîches
- 600 g de pommes (4 pommes), pelées et en quartiers
- le jus d'1/2 citron jaune
- 50 g de raisins secs
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 2 c. à soupe de sucre roux
- 1 c. à soupe de rhum
- 5 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 40 g de beurre fondu
- sucre glace (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kouglof alsacien
4h 20min
Kougelhopf
2h 55min
Kouglof
3 Std. 20 Min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55min
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3h 25min
Pie à la rhubarbe et à l'orange
1 Std. 15 Min
Strudel minute aux pommes et aux noix
40 min
Moelleux aux myrtilles
1h 25min
Strudel à la pomme
1 godz. 45 min
Papet jurassien
2h 45min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25min