Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle

Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle

3.3 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'amandes fraîches
    60 g
  • de pommes (4 pommes), pelées et en quartiers
    600 g
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de raisins secs
    50 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à soupe
  • de sucre roux
    2 c. à soupe
  • de rhum
    1 c. à soupe
  • de pâte filo (ou phyllo)
    5 feuilles
  • de beurre fondu
    40 g
  • sucre glace (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 425 kcal / 1778 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...