Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'amandes fraîches
- 600 g de pommes (4 pommes), pelées et en quartiers
- le jus d'1/2 citron jaune
- 50 g de raisins secs
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 2 c. à soupe de sucre roux
- 1 c. à soupe de rhum
- 5 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 40 g de beurre fondu
- sucre glace (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Pastéis de nata à la cannelle
2 Std.
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1h 40min
Tarte aux cerises briochée
3h 25 min
Babas au rhum et fruits rouges
4小时
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2 godz. 35 min
Truffes au rhum et à la cannelle
45 min
Clafoutis aux cerises
45 min
Biscuits aux figues
1 godz. 15 min
Cake poire-sarrasin
1 godz. 15 min
Pain d'épices aux fruits secs
1 godz. 15 min
Baba au rhum
3h
Linzer à la confiture de framboise
1h 45min