Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle

Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle

3.3 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 60 g d'amandes fraîches
  • 600 g de pommes (4 pommes), pelées et en quartiers
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 50 g de raisins secs
  • 1 c. à soupe de cannelle en poudre
  • 2 c. à soupe de sucre roux
  • 1 c. à soupe de rhum
  • 5 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
  • 40 g de beurre fondu
  • sucre glace (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1778 kJ / 425 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...