Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de yaourt à la grecque
- 100 g de mascarpone
- 120 g de sucre glace
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
Le jour même
- 25 feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6h 30min
Riz au lait à la cannelle et à la fleur d'oranger
45min
Glace à l'abricot
6 Std. 15 Min
Menu petit prix - Glace à la pêche et au basilic
10 godz. 15 min
Yaourt glacé au melon
2h
Granité de pastèque
5min
Gelée au citron de Syracuse
3 Std. 25 Min
Sorbet banane et citron vert
10min
Focaccia aux dattes, bacon et fromage de chèvre
3u. 15min
Glace banoffee
10min
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3u. 15min
Glace au yaourt, miel et pignon
12 godz. 15 min