Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pecorino Romano
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di carne trita mista
- 40 g di pane ammollato e strizzato
- 1 uovo
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 60 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 370 g di polpa di zucca a pezzi
- 260 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 70 g di speck a listarelle
- 3 funghi champignon a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1414.8 kJ / 338 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotolette di spinaci
40 Min
Polpette di pollo al Varoma in salsa delicata
1h 30 min
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45 min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30 min
Involtini con funghi e castagne
45 min
Involtini di pollo all'arancia
1h 30 min
Polpettone con crema di peperoni
55 min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1h 15min
Polpettone di pollo e zucca farcito
1h 30 min
Polpettone allo speck con pere
1h
Polpettone ripieno di spinaci e formaggio (TM6)
1h 15min