Wersje kompatybilne
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pane fresco o raffermo a pezzi
- 40 g di latte
- 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 400 g di filetti di merluzzo a pezzi ( 3 cm)
- 1 uovo
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a pezzi
- 3 - 4 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 600 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotolette di spinaci
40min
Polpette di pesce spada alla pizzaiola
50min
Polpette di tonno e ricotta
20min
Polpette di merluzzo con salsa allo yogurt
45min
Polpette di merluzzo e patate
55min
Burger di nasello e gamberi
30min
Svizzere di merluzzo
35min
Hamburger di merluzzo e gamberi
20min
Fish burger
35min
Polpette di merluzzo con patate
40min
Burger di tacchino, melanzane e ricotta
20min
Polpette di tacchino e spinaci
40min