Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 - 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di patate, pelate e a tocchetti
- 60 g di cipolle a listarelle
- 200 g di bietole, le foglie
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1018.8 kJ / 243.5 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 389.3 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 min
Frittata zucchine, carote e cicoria
50 min
Frittata di spinaci al forno
45 min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 min
Frittata alle zucchine
40 min
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45 min
Zuppa di cavoletti di Bruxelles, Frittata di carciofi e Mini castagnaccio con salsa al cioccolato (Bimby Friend)
1h 15min
Torta salata porri e bietole
1 godz. 30 min
Finocchi ripieni
1h
Frittata broccoli e prosciutto
35 min
Frittata primavera al vapore
50 min
Torta salata di bietole
1h