Hackbraten mit Porree-Kartoffeln

Hackbraten mit Porree-Kartoffeln

3.9 133 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Hackbraten und Gemüse
  • altbackenes Brötchen in Stücken
    40 g
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Hackfleisch, gemischt
    500 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    750 g
  • Porree in Ringen (1 cm)
    450 g
Sauce
  • Milch
    200 g
  • Mehl
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 564 kcal / 2364 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...