Involtini di branzino con sugo alla puttanesca

Involtini di branzino con sugo alla puttanesca

4.3 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 8 filetti di branzino
  • 8 foglie di basilico fresche lavate
  • 150 g di olive nere denocciolate + 16 per involtini
  • 8 pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • pinoli sgusciati q.b.
  • 8 pizzichi di sale
  • 8 pizzichi di pepe nero macinato
  • 300 g di taccole
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 50 g di capperi sotto sale ben dissalati
  • 30 g di acciughe sott'olio
  • 1 peperoncino piccante rosso
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 g di salsa di pomodoro
  • 100 g di acqua
Cottura della pasta (opzionale)
  • 1600 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 320 g di pasta secca corta

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 50.8 g
Kalorie 3456 kJ / 26 kcal
Tłuszcz 32.5 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 112.5 g
Węglowodany 78.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...