Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 200 g di latte
- 25 g di burro
- 20 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 500 g di acqua
- 200 g di cardi puliti, a pezzi (2cm)
- 20 g di pangrattato
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 569 kJ / 136 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pappa al pomodoro
35min
Salsa verde "Bagnet"
15min
Sformatini di finocchi
1h 30min
Castagnaccio
1h
Cardi gratinati
40min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1h 15min
Sformatini ai carciofi
1h
Soufflè ai cardi al vapore
1h 20min
Torta di riso carrarina
3h 10min
Sformatini ai porri
55min
Crostini con fegatini di pollo
40min
Pici all'aglione
1h 25min