Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 200 g di latte
- 25 g di burro
- 20 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 500 g di acqua
- 200 g di cardi puliti, a pezzi (2cm)
- 20 g di pangrattato
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 569 kJ / 136 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Sformatini ai carciofi
1h
Pappa al pomodoro
35min
Flan di cavolfiore
45 min
Cardi gratinati
40 min
Crostini con crema di milza
1h
Soufflè ai cardi al vapore
1 Std. 20 Min
Vellutata di cardi con patate al timo
50min
Sformato di cavolfiore e spinaci
1h
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1 Std. 15 Min
Gnudi toscani
40 min
Salsa verde "Bagnet"
15min
Castagnaccio
1h