Wersje kompatybilne
Fregola sarda, tomates, lardons et petits pois
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'oignon
- 1 gousse d'ail
- 3 c. à soupe d'huile d'olive, et 1 filet
- 4 branches de thym frais
- 1 branche de romarin frais
- 60 g de vin blanc sec
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 150 g de lardons fumés
- 750 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de pâtes sèches, type fregola sarda
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de petits pois frais, écossés
- 20 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1686 kJ / 403 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20 分钟
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Soupe complète aux pois chiches, poireau et chorizo
35min
Risotto tomate-coppa-artichaut
40 分钟
Soupe crémeuse de maïs à la dinde
50 Min
Soupe d'alpage
40 分钟
Risotto d'orge perlé à la feta
1 Std. 5 Min
Chili con carne
30 Min
Tortellini au bouillon, tomate et basilic
25 dk
Orecchiette, courgettes, tomates et pois chiches
40 分钟
Gnocchi à l'amatriciana
25 dk