
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oignons nouveaux coupés en deux (garder le vert pour le dressage)
- 20 g de beurre
- 800 g d'eau
- 1000 g de palourdes fraîches préalablement rincées
- 800 g de petits pois frais écossés
- 4 tranches de pain aux céréales
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 œufs
- 4 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
- 4 tours de moulin à poivre à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 522.5 kcal / 2187.8 kJ
- Białko
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Węglowodany
- 47.8 g
- Błonnik
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Sód
- 536.3 mg