Œuf mollet aux palourdes et petits pois

Œuf mollet aux palourdes et petits pois

3.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 5 oignons nouveaux coupés en deux (garder le vert pour le dressage)
  • 20 g de beurre
  • 800 g d'eau
  • 1000 g de palourdes fraîches préalablement rincées
  • 800 g de petits pois frais écossés
  • 4 tranches de pain aux céréales
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 4 œufs
  • 4 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 tours de moulin à poivre à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 536.3 mg
Białko 29.5 g
Kalorie 2187.8 kJ / 522.5 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Błonnik 16.3 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 47.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...