Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oignons nouveaux, coupés en deux (garder le vert pour le dressage)
- 20 g de beurre
- 800 g d'eau
- 1000 g de palourdes fraîches, préalablement rincées
- 800 g de petits pois frais, écossés
- 4 tranches de pain aux céréales
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 œufs
- 4 pincées de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 tours de moulin à poivre, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2187.8 kJ / 522.5 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 47.8 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 16.3 g
- Sód
- 536.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pêches vapeur (300-450 g)
15 Min
Macarons aux fruits de la Passion
25h 45min
Escalopes de foie gras panées aux kumquats
35min
Dessert meringué comme un mojito
9h
Christophe Aribert - Truite céleri-rave et céleri branche
1 godz. 5 min
Cœurs d'artichaut pânés sur crème d'artichaut
1 Std. 10 Min
Calamars Assam
30min
Blaff de légumes
35min
Œuf de ferme coulant et chlorophylle de blette (Nicolas Masse)
50min
NOVEMBRE Blanquette de veau au chou-fleur - Eric Guérin
1 Std. 30 Min
Ile flottante printanière et son cœur au trésor (Zone 4)
1 Std. 45 Min
Accras de julienne
45 Min