Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate farinose, pelate e a fette (3 mm)
- 1 rametto di rosmarino fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1600 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 170 g di latte intero
- 20 g di burro a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 819.2 kJ / 195.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 317.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza margherita (per 1 persona)
1h 30 min
Pizza con crema di Parmigiano, asparagi e polvere di tuorlo (di Roberto Valbuzzi)
5h 40min
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50 min
Pizza romana bianca
6h 30min
Contorno di funghi porcini sottovuoto
30 min
Purè di patate all'aglio
50 min
Formaggio spalmabile alla soia
14 Std. 30 Min
Cuore allo zafferano (senza lattosio)
30 min
Panna montata al frutto della passione
5 min
Peperonata all'orientale con funghi
25min
Torta alle nocciole con caramello salato e pere di Damiano Carrara
4h 35 min
Sorbetto veloce al caffè
5 min