Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate farinose, pelate e a fette (3 mm)
- 1 rametto di rosmarino fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1600 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 170 g di latte intero
- 20 g di burro a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 819.2 kJ / 195.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 317.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso rosso con funghi, totani e ananas (senza glutine)
1h 10min
Verdure al vapore con salsa al curry
1h 10min
Cipolle e aglio dorati
20min
Purè di patate
50min
Purè di patate all'aglio
50min
Risotto alla milanese CucinaBarilla
20min
Calamari con chorizo e fagioli a Cottura Lenta
5 godz. 30 min
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3h 40min
Besciamella (senza lattosio)
10 min
Pizza romana bianca
6u. 30min
Crema pasticcera al cucchiaio
15 min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min