Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di petto di pollo a tocchetti (2 cm circa)
- 100 g di carne di maiale, lombo a tocchetti (2 cm circa)
- 100 g di mortadella a cubetti (1 cm circa)
- 100 g di salsiccia cruda spellata e sbriciolata
- 1 uovo
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
Pasta
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 uova medie
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 3000 g di brodo di cappone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40min
Tortelli bolognesi sfiziosi
3h 40min
Zuppa imperiale
1h
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2h 30 min
Tortellini in brodo vegetariani
2h
Tortellini in brodo
1h 20 min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1h 30min
Ciaramicola
1h
Tortellini ai grani antichi in brodo
1h 30min
Cappelletti reggiani
2h
Passatelli in brodo di cappone
4h 20min
Strozzapreti pasticciati
1h 40min