Cappelletti ripieni in brodo di cappone

Cappelletti ripieni in brodo di cappone

4.7 14 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di petto di pollo a tocchetti (2 cm circa)
  • 100 g di carne di maiale lombo a tocchetti (2 cm circa)
  • 100 g di mortadella a cubetti (1 cm circa)
  • 100 g di salsiccia cruda spellata e sbriciolata
  • 1 uovo
  • 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di sale
Pasta
  • 500 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 5 uova medie
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 3000 g di brodo di cappone

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27.4 g
Kalorie 1904 kJ / 455 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 38.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...