Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di petto di pollo a tocchetti (2 cm circa)
- 100 g di carne di maiale, lombo a tocchetti (2 cm circa)
- 100 g di mortadella a cubetti (1 cm circa)
- 100 g di salsiccia cruda spellata e sbriciolata
- 1 uovo
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
Pasta
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 uova medie
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 3000 g di brodo di cappone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Tortellini alla bolognese
1h 20 min
Tortellini in brodo
1h 30 min
Torcolo di San Costanzo
5 Std. 30 Min
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2 Std. 30 Min
Tortellini in brodo vegetariani
2h
Zuppa imperiale
1h
Ciaramicola
1h
Passatelli in brodo di cappone
4 Std. 20 Min
Tortelli verdi
3 Std. 30 Min
Cappelletti reggiani
2h
Strozzapreti pasticciati
1 godz. 40 min
Crescia al formaggio
3 godz. 10 min