Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso per sushi
- 100 g di riso per sushi
- 1200 g di acqua + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di aceto di riso + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
Nighiri
- 80 g di filetto di salmone fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli), a fettine
- 80 g di tonno fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli), a fettine
Hosomaki
- 2 fogli di alga nori (20x20 cm)
- salsa di soia q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2728 kJ / 652 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 86.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi donuts
50min
Uramaki (per 1 persona)
1h 30 min
Bento box
40 Min
Ravioli cinesi
1h
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 Std. 35 Min
Involtini primavera
1h 15min
Hosomaki (Modalità cuoci riso)
2 godz. 30 min
Sushi di verdure raw
8 Std. 30 Min
Sushi allo spada affumicato
55 min
Hawaian Poke Bowl
35min
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15min
Gyoza
1h