Sushi misto (per 1 persona)

Sushi misto (per 1 persona)

3.9 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
1 porzione

Składniki

Riso per sushi
  • 100 g di riso per sushi
  • 1200 g di acqua + q.b.
  • ½ cucchiaino di sale
  • 30 g di aceto di riso + q.b.
  • 1 cucchiaino zucchero
Nighiri
  • 80 g di filetto di salmone fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli), a fettine
  • 80 g di tonno fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli), a fettine
Hosomaki
  • 2 fogli di alga nori (20x20 cm)
  • salsa di soia q.b. per servire

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.5 g
Kalorie 2728 kJ / 652 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 86.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...