Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina manitoba
- 10 g di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- origano secco
- 200 g di mozzarella a dadini
- foglie di basilico
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1152.7 kJ / 275.5 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 619.3 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia alle patate (per 1 persona)
1h 30 min.
Pizza alla marinara
1h 35 min
Pizza margherita (per 1 persona)
1h 30 min.
Pizza al salmone
1 Std. 15 Min
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3 Std. 50 Min
Pizza quattro stagioni
1h 30 min.
Pizza diavola
1h 45min
Focaccia ai 4 formaggi
45min
Pizza Margherita e basilico
2 Std. 10 Min
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3h 20min
Pizza napoletana
9 godz.
Pizza con salame piccante
2 godz.