Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti
- 500 g di acqua
- 250 g di bietole, le foglie
- 250 g di spinaci baby freschi
- 5 g di sale
- 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 50 g di burro
- 6 foglie di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 12171 kJ / 2909 kcal
- Białko
- 117.5 g
- Węglowodany
- 261.2 g
- Tłuszcz
- 151.3 g
- Błonnik
- 16.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cestini di pasta fillo con lenticchie e zampone
1h 20min
Ravioli di zucca e timo in brodo di agnello
8h 50min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Ravioli tricolore
1h 45min
Ravioli ricotta e spinaci
10h
Ravioli di ricotta
2h
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2h 30min
Tortellini in brodo vegetariani
2h
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1h 50 min.
Ravioli lucani
1h
Ravioli al radicchio
1 Std. 10 Min
Ravioli ai grani antichi con ricotta e pesto di pistacchi
1h 5min