Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 3 g di lievito di birra fresco
- 1400 g di acqua
- 100 g di farina integrale
- 150 g di farina manitoba W300
- 30 g di succo di limone
Impasto della pizza
- 400 g di farina tipo 0 W180
- 1480 g di acqua
- 10 g di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone
- acqua q.b. sino a raggiungere 250 g (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1644.3 kJ / 393 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 646.3 mg
Alternatywne przepisy
Pane alla birra (TM6)
4h
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3h 40 min
Pizza con crema di Parmigiano, asparagi e polvere di tuorlo (di Roberto Valbuzzi)
5h 40min
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15小时 30 分钟
Focaccia con kefir
12h
Pane bianco
3 Std.
Pane contadino ai cereali
7 Std.
Panna montata all'aneto
5min
Focaccia di semola
6h 40min
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3h 20min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20 Std.
Besciamella (TM6)
15 menit