Wersje kompatybilne
Pesche a cottura lenta gratinate al cioccolato e amaretto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di amaretti duri
- 30 g di biscotti secchi a pezzi
- 25 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
- 20 g di burro
- 4 pesche nettarine a metà (vedere consigli), denocciolate e con la buccia
- 200 g di liquore all'amaretto
- 1500 g di acqua
- gelato alla vaniglia o del gusto preferito
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 707.5 kJ / 169.1 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 6.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Antipasto piemontese
25 Min
Pere sciroppate al cacao e amaretto
40min
Mini bonet
2h
Frittelle di mele
40min
Zabaione (TM6)
15 Min
Crème caramel (TM6)
4h
Pere al vino rosso a Cottura Lenta
5h
Sciroppo di mirtilli
24u. 15min
Budino cioccolato e amaretti
2h 55min
Semolino dolce
1 Std.
Bonèt
2h
Bagna cauda
35min