Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola

Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola

4.7 77 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 1000 g di latte
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata
  • 20 g di burro + q.b.
  • 250 g di semolino
  • 2 tuorli
  • 200 g di Gorgonzola a pezzi
  • 50 g di acqua
  • 30 g di miele tipo castagno, acacia, corbezzolo
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 30 g di gherigli di noci tritati grossolanamente

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2.6 mg
Białko 23.9 g
Kalorie 1927.6 kJ / 460.7 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...