Polpettone di lenticchie (vegan)

Polpettone di lenticchie (vegan)

3.6 98 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
15 fette

Składniki

  • 170 g di riso integrale
  • 30 g di semi di lino
  • 1500 g di acqua
  • 300 g di lenticchie rosse, secche
  • olio di semi di girasole q.b.
  • 300 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di peperone rosso pulito e a pezzi (1-2 cm)
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino di paprika dolce
  • 1 cucchiaino di curry in polvere
  • 50 g di salsa di senape dolce
  • 40 g di ketchup

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 7 g
Kalorie 644 kJ / 154 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...