Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di cardi puliti a pezzi
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (1x1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 605.5 kJ / 144.8 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di carciofi e taleggio
55min
Vellutata di cavolfiore
50min
Insalata di cardi alle erbe e pinoli
40min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Crema di finocchi
35 Min
Zuppa di rape
40min
Vellutata d'inverno
50min
Zuppa di cavolo cappuccio
50min
Sformato di cardi
1h
Soufflè ai cardi al vapore
1h 20 min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50min
Crema di cavolo nero e cannellini
50min