Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di cardi puliti a pezzi
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (1x1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 605.5 kJ / 144.8 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca
30 min
Crema di finocchi
35min
Crema di cavolo nero e cannellini
50 min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min
Vellutata di cavolfiore
50 min
Vellutata di carciofi e taleggio
55 Min
Vellutata di porri e carciofi con crostini saporiti
45 min
Vellutata di topinambur e salvia
50 min
Castagnaccio
1h
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50 min
Torta salata di cardi e funghi secchi
1 Std. 55 Min
Sformato di cardi
1h