Vellutata fredda d'estate

Vellutata fredda d'estate

4.1 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 3 foglie di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
  • 50 g di cipollotti a pezzi
    50 g di scalogno, a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 150 g di carota pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di fagiolini verdi freschi puliti e a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di bietole (opcjonalnie) le foglie pulite
  • 1 cucchiaio raso di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 400 g di acqua
  • erba cipollina fresca tritata, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 1.8 g
Kalorie 418 kJ / 100 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...