鹽麴野菇豆腐蓋飯
TM5 TM6

鹽麴野菇豆腐蓋飯

4.3 (14 ocen)

Składniki

鹽麴野菇豆腐

  • 10 克 薑
  • 15 克 油
  • 100 克 新鮮綜合菇類 ,去根部,切段(約2公分)
  • 80 克 新鮮黑木耳 ,切塊
  • 50 克 紅蘿蔔 ,去皮,切塊
  • 200 克 板豆腐 ,切丁(約1公分)
  • 1 大匙 鹽麴
  • 2 茶匙 素蠔油
  • 5 克 糖 (opcjonalnie)
  • 70 克 水
  • 15 克 蔥 ,切段(約2公分)

蒸煮

  • 1200 克 水
  • 200 克 白米

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2434.7 kJ / 582.5 kcal
Białko
19.5 g
Węglowodany
98.7 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
6.9 g
Sód
61.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy