Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 蒜頭
- 10 克 油
- 30 克 新鮮香菇 ,去蒂頭,切小丁(約1公分)
- 300 克 水
- 100 克 白米飯
- ¼ 茶匙 鹽
- 60 克 雞胸肉 ,切小丁(約1公分)
- 50 克 高麗菜 ,去梗,切小片(約1.5公分)
- 60 克 罐裝玉米粒 ,瀝乾
- 1 大匙 枸杞
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 901.8 kJ / 215.6 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4190.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 254 mg