榨菜肉絲麵
TM6

榨菜肉絲麵

4.1 (12 ocen)

Składniki

  • 150 克 榨菜 ,切絲
  • 1700 克 水 (含浸泡及煮麵用)
  • 300 克 梅花肉 ,切絲 (約0.5公分×5公分)
  • 2 茶匙 米酒
  • 1 大匙 醬油
  • 10 克 糖
  • 10 克 油
  • 10 克 蒜頭
  • 5 克 薑 ,切絲
  • ¼ 茶匙 鹽 (可省略)
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 2 塊 高湯塊
  • 150 克 家常麵
  • 10 克 蔥 ,切蔥花

Wartości odżywcze
na 2 人份
Kalorie
5933.4 kJ / 1419.5 kcal
Białko
80.2 g
Węglowodany
138.9 g
Tłuszcz
58.1 g
Tłuszcz nasycony
177.6 g
Błonnik
8.5 g
Sód
7331.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy