Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 榨菜 ,切絲
- 1700 克 水 (含浸泡及煮麵用)
- 300 克 梅花肉 ,切絲 (約0.5公分×5公分)
- 2 茶匙 米酒
- 1 大匙 醬油
- 10 克 糖
- 10 克 油
- 10 克 蒜頭
- 5 克 薑 ,切絲
- ¼ 茶匙 鹽 (可省略)
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 2 塊 高湯塊
- 150 克 家常麵
- 10 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 2 人份
- Kalorie
- 5933.4 kJ / 1419.5 kcal
- Białko
- 80.2 g
- Węglowodany
- 138.9 g
- Tłuszcz
- 58.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 177.6 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 7331.2 mg