Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 carciofi
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di acqua
-
½
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalá alle olive
25min
Brodetto di Porto Recanati
55 Min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1u.
Minestrone
45 Min
Trippa alla trasteverina
45 Min
Carciofi romani gratinati
45 Min
Carciofi all'aceto light
45 Min
Zuppa di baccalà
1u.
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Carciofi alla maremmana
40min