Cannelloni spinaci e ricotta

Cannelloni spinaci e ricotta

4.5 195 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Pasta per cannelloni
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova (da 60 g circa)
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno ricotta e spinaci
  • 700 g di acqua
  • 600 g di spinaci in foglia surgelati
  • 150 g di latte
  • 1 cucchiaino di sale
  • 600 g di ricotta vaccina scolata dal siero
Besciamella
  • 500 g di latte
  • 50 g di farina tipo 00
  • 20 g di burro
  • ½ - 1 cucchiaino di sale a piacere
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Per terminare
  • 2 - 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 20 g di burro a fiocchetti

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 41.9 g
Kalorie 3753 kJ / 897 kcal
Tłuszcz 45.9 g
Błonnik 302.1 g
Węglowodany 84.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...