Steamed Veggies with Cauliflower Hummus

Steamed Veggies with Cauliflower Hummus

4.7 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • cauliflower florets
    30 oz
  • extra virgin olive oil divided, plus extra to drizzle
    4 oz
  • water
    17 oz
  • green beans, fresh trimmed
    10 oz
  • broccolini trimmed
    8 oz
  • asparagus trimmed
    10 oz
  • garlic cloves
    1 - 2
  • ice cubes
    4
  • salt plus extra to season
    1 tsp
  • tahini paste
    3 oz
  • freshly squeezed lemon juice plus extra to drizzle
    1 ½ oz
  • ground black pepper to season
  • sliced almonds to serve
  • pomegranate arils/seeds to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 329 kcal / 1377 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 464 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...