Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 42 - 48 oz leg of lamb, boneless (2.5-3 lbs.)
- 7 garlic cloves, divided
- 5 sprigs fresh oregano, leaves only
- 3 tbsp dried oregano
- 5 sprigs fresh rosemary, leaves only, divided
- 1 ½ tsp fresh ground black pepper, plus extra to taste
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 3 oz extra virgin olive oil, divided
- 20 oz water
-
2
tbsp beef stock paste
lub 2 tbsp vegetable stock paste - 2 dried bay leaves
- 15 oz Yukon gold potatoes, quartered, (approx. 3 lg. potatoes)
-
8 ½
oz carrots, sliced (2 in.), (approx. 4 md. carrots)
lub 8 ½ oz baby carrots - 8 oz zucchini, in pieces (2 in.), (approx. 2 zucchini)
-
6
fresh broccolini stalks
lub 6 oz broccoli florets, in pieces (1 in.), (approx. 1 lg. head) - 1 heaping tbsp all-purpose flour
- 3 ½ oz red wine
- ½ oz freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2021 kJ / 483 kcal
- Białko
- 47.2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 787.4 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Pork Ribs
30min
Honey Glazed Carrots
30min
Steamed Scrambled Eggs
30min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 Min
Spaghetti Carbonara
40 Min
Soy Poached Chicken
50 Min
Beef Ragout with Macaroni
30min
Green Bean Casserole
1h 30min
Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta
35 Min
Seafood panzanella
1 Std.
Mushroom and Sausage Stew with Barley
45 Min
Chicken Adobo
1h 25 phút