Pumpkin Soup with Crispy Chickpeas

Pumpkin Soup with Crispy Chickpeas

4.2 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Crispy Chickpeas
  • chickpeas drained (15 oz ea.)
    2 cans
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • maple syrup
    ½ oz
  • brown sugar
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • garlic powder
    ½ tsp
  • paprika
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
Pumpkin Soup
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    ½ oz
  • salt
    1 tsp
  • dried sage
    ½ tsp
  • small sugar pumpkin peeled, diced (½ in.)
    32 oz
    32 oz kabocha squash, peeled, diced (½ in.)
  • vegetable stock
    20 oz
  • feta cheese crumbled
    3 oz
  • fresh sage leaves to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 899 kJ / 215 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...