Torta di spinaci greca

Torta di spinaci greca

4.3 90 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

  • 350 g di Feta a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di yogurt greco bianco
  • 500 g di acqua
  • 500 g di spinaci freschi (peso netto), puliti
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe in polvere
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 2 pizzichi di aneto secco (opcjonalnie) o di origano secco
  • 150 g di burro fuso
  • 250 g di pasta fillo pronta (12 fogli)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15 g
Kalorie 1807 kJ / 432 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...