Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di Feta a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di yogurt greco bianco
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci freschi (peso netto), puliti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe in polvere
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 2 pizzichi di aneto secco o di origano secco (opcjonalnie)
- 150 g di burro fuso
- 250 g di pasta fillo pronta (12 fogli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di zucchine e fiori di zucchina
2 Std. 20 Min
Strudel di broccoletti
1h 40 min
Torta salata agli spinaci
1 godz. 30 min
Moussaka di lenticchie
1 godz. 30 min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 Std.
Strudel di lattuga e burrata
1h 20 min
Torta salata porri e bietole
1 godz. 30 min
Salatini vegetariani
50min
Verdurine in sfoglia
1h
Strüdel salato con funghi, feta e spinaci
1 Std. 45 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20 min
Crostata salata di spinaci
1h