Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di Feta a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di yogurt greco bianco
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci freschi (peso netto), puliti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe in polvere
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 2 pizzichi di aneto secco o di origano secco (opcjonalnie)
- 150 g di burro fuso
- 250 g di pasta fillo pronta (12 fogli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 Std.
Moussaka di lenticchie
1h 30 min
Quiche di spinaci e speck
2 Std.
Strudel di verdure
2 Std.
Crostata salata di spinaci
1h
Verdurine in sfoglia
1h
Crostata di verdure provenzale
1j 20 mnt
Quiche asparagi e bacon
1h 45min
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45 min
Torta salata ai porri e cumino nero
1j 20 mnt
Quiche broccoli e pesto
1h 10min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min