Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
沙茶花枝
- 15 克 蒜頭
- 15 克 油
- 250 克 花枝 ,切片,刻花
- 100 克 綜合甜椒 ,切塊(約3公分)
- 30 克 蠔油
- 15 克 沙茶醬
- 20 克 蔥 ,切段(約5公分)
- 1 枝 新鮮紅辣椒 ,切斜片 (opcjonalnie)
蒸煮
- 1200 克 水
- 200 克 白米 ,洗淨,瀝乾
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2593.1 kJ / 620.4 kcal
- Białko
- 29.4 g
- Węglowodany
- 90.6 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 408.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1411.8 mg