筍絲香菇肉包

筍絲香菇肉包

4.6 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 個

Składniki

荀絲香菇肉餡
  • 桂竹筍 ,切段(約2公分)
    100 克
  • 豬油
    20 克
    10 克 油
  • 乾香菇 ,泡軟,切丁(約0.5公分)
    15 克
  • 油蔥酥
    2 大匙
  • 豬絞肉
    200 克
  • 醬油
    2 大匙
  • 2 茶匙
  • 米酒
    1 大匙
  • 3 大匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
包子麵糰
  • 60 克
  • 乾酵母粉
    ½ 茶匙
  • 20 克
  • 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
    210 克
  • ¼ 茶匙
  • 牛奶
    70 克
  • 1 茶匙
蒸包子
  • 600 克

Wartości odżywcze na 1 個

Kalorie 303 kcal / 1266.7 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...