Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
- 120 克 洋蔥 ,切絲
- 250 克 火鍋牛肉片 ,切片(長約5公分)
- 15 克 味醂
- 20 克 醬油
- 10 克 米酒
蒸煮
- 2 顆 蛋 ,帶殼洗淨 (室溫)
- 200 克 白米 ,洗淨,瀝乾
- 1200 克 水
- 25 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 4253.5 kJ / 963.8 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Tłuszcz
- 49.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 297.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 665.7 mg