
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g ziaren zbóż (np. pszenicy, żyta, orkiszu, gryki)
lub 250 g nasion roślin strączkowych, suszonych (np. ciecierzycy, soczewicy, fasoli, soi)
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 3462.3 kJ / 827.5 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 185.5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 31.3 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus z owoców jagodowych
4h 40min
Sól ziołowa
5min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Mąka jęczmienna
5min
Mąka pszenna
5min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Żytnie chlebki z bananem
1h 55min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Mąka orkiszowa
5min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb wiejski
2sa
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min