Majonez japoński (kewpie)

Majonez japoński (kewpie)

4.0 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 Cały przepis

Składniki

  • octu jabłkowego
    10 g
  • bulionu dashi, płynnego
    20 g
  • oleju z pestek winogron
    120 g
  • musztardy Dijon
    1 łyżeczka
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • żółtko bardzo świeże, rozm. L
    1

Wartości odżywcze na 1 Cały przepis

Kalorie 1195 kcal / 4917 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 129 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...