Urządzenia i Akcesoria
Majonez japoński (kewpie)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
10 g octu jabłkowego
-
20 g bulionu dashi, płynnego
-
120 g oleju z pestek winogron
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 żółtko bardzo świeże, rozm. L
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
0.5 g
Kalorie
491.7 kJ /
119.5 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Ryż do sushi
1 godz.
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Pikantne aïoli
15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Ciasto wonton
50 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Kimchi
49 godz. 40 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min