Majonez japoński (kewpie)

Majonez japoński (kewpie)

4.0 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji

Składniki

  • octu jabłkowego
    10 g
  • bulionu dashi, płynnego
    20 g
  • oleju z pestek winogron
    120 g
  • musztardy Dijon
    1 łyżeczka
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • żółtko bardzo świeże, rozm. L
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 119.5 kcal / 491.7 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...