![Majonez japoński (kewpie) Majonez japoński (kewpie)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/227564.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g octu jabłkowego
- 20 g bulionu dashi
- 120 g oleju z pestek winogron
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 żółtko, bardzo świeże, rozm. L
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 4917 kJ / 1195 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 129 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulion rybny
1 Std.
Sushi z pieczarkami portobello
1h 30min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1sa 50 dk
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 Std.
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1h 10 min
Warzywa w tempurze
1 Std.
Japońska zupa ramen
1sa 50 dk
Ryż do sushi
1 Std.
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min