Urządzenia i Akcesoria
Majonez japoński (kewpie)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
10 g octu jabłkowego
-
20 g bulionu dashi, płynnego
-
120 g oleju z pestek winogron
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 żółtko bardzo świeże, rozm. L
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
0.5 g
Kalorie
491.7 kJ /
119.5 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywa w tempurze
1 godz.
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Ryż do sushi
1 godz.
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Zupa miso
45 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Krewetki Kung Pao
45 min