Urządzenia i Akcesoria
Majonez japoński (kewpie)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
10 g octu jabłkowego
-
20 g bulionu dashi, płynnego
-
120 g oleju z pestek winogron
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 żółtko bardzo świeże, rozm. L
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
0.5 g
Kalorie
491.7 kJ /
119.5 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Ryż do sushi
1 godz.
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 godz.
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min