Majonez japoński (kewpie)
TM5 TM6

Majonez japoński (kewpie)

4.1 (22 oceny)

Składniki

  • 10 g octu jabłkowego
  • 20 g bulionu dashi
  • 120 g oleju z pestek winogron
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 żółtko, bardzo świeże, rozm. L

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
4917 kJ / 1195 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
3 g
Tłuszcz
129 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy