Urządzenia i Akcesoria
Chleb z płatków owsianych z orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
20 kromek
Składniki
-
150 g płatków owsianych
-
140 g ziaren słonecznika
-
90 g siemienia lnianego
-
90 g orzechów laskowych
-
2 łyżeczki nasion chia
-
4 łyżeczki łuski babki płesznik (psyllium)
-
1 łyżeczka soli
-
300 g wody
-
10 - 15 g syropu klonowego
-
15 - 20 g oleju kokosowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
6.1 g
Kalorie
751 kJ /
179 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUPERFOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Chleb twarogowy z orzechami i ziarnami (niskowęglowodanowy)
1 godz. 30 min