Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g di olio di oliva
- 100 - 150 g di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri), a pezzi (2 cm)
- 350 - 400 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate), a pezzi (2 cm)
-
50
g di verdure miste surgelate (opcjonalnie)
lub 50 g di piselli surgelati (opcjonalnie) - 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) -
½ - 1
cucchiaino di sale
lub ½ - 1 cucchiaio di salsa di soia - 60 - 80 g di pasta per minestra
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1hod.
Zuppa di cereali e verdure
40 min
Minestrone di lenticchie e patate
45min
Zuppa di verdure
30min
Zuppa di legumi e verdure
40 min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12 Std. 10 Min
Minestrone
45min
Minestra saporita di pasta e verdure
50 min.
Minestra di piselli spezzati a Cottura Lenta con quenelle di caprino
4 godz. 30 min
Minestra di cereali e verdure invernali
50 min.
Pasta con ragù di verdure
45min
Ragù di carne di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta
4 Std.