Petits gâteaux de crêpes à la pomme et au caramel

Petits gâteaux de crêpes à la pomme et au caramel

4.4 12 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 portions

Składniki

La pâte à crêpes
  • 250 g de farine de blé
  • 80 g de sucre en poudre
  • 4 œufs
  • 600 g de lait demi-écrémé
  • 35 g de beurre doux fondu
Les pommes au caramel
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un peu d'eau froide
  • 150 g de sucre en poudre
  • 4 c. à soupe d'eau
  • 50 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 500 g de pommes coupées en morceaux
  • 350 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
  • 30 g de pralin

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 2745 kJ / 656.9 kcal
Tłuszcz 35.2 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 71.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...