Petits gâteaux de crêpes à la pomme et au caramel

Petits gâteaux de crêpes à la pomme et au caramel

4.4 12 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 portions

Składniki

La pâte à crêpes
  • de farine de blé
    250 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • œufs
    4
  • de lait demi-écrémé
    600 g
  • de beurre doux fondu
    35 g
Les pommes au caramel
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un peu d'eau froide
    1
  • de sucre en poudre
    150 g
  • d'eau
    4 c. à soupe
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    50 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • de pommes coupées en morceaux
    500 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    350 g
  • de sucre vanillé maison
    1 c. à soupe
  • de pralin
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 656.9 kcal / 2745 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 35.2 g
Węglowodany 71.9 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...