
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g wina Marsala, wytrawnego
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 120 g cukru
- 6 żółtek o temp. pokojowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 216.3 kcal / 904.8 kJ
- Białko
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 12.1 mg
Alternatywne przepisy
Purée warzywne
45 min
Sos waniliowy
10 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Flan karmelowy
3 godz.
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Latte pieczarkowe
25 min
Mus czekoladowy z chili
3 godz. 10 min
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min