![Sauce hollandaise Sauce hollandaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D077A7E6-1368-4F94-A0BD-956FB87C9BCE/Derivates/68844183-91a7-4908-89ad-6d97973be7d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce hollandaise
- 50 g de jus de citron fraîchement pressé
- 3 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 280 g
- Kalorie
- 7032 kJ / 1709 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 183 g
- Tłuszcz nasycony
- 110 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1217 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce hollandaise
25min
Beurre blanc
25min
Sauce aurore
15min
Sauce beurre blanc
20 min
Sauce beurre blanc
20 min
Sauce hollandaise
15min
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
15min
Beurre blanc
20 min
Turbot sauce champagne
30min
Sauce au cidre
20 min
Sauce hollandaise sans œuf
10 min
Sauce au poivre
25min