Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de framboises
- 100 g de sucre en poudre
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 1 c. à soupe de mascarpone, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1606 kJ / 384 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Mousse aux nectarines
2 godz. 45 min
Crémeux citron et framboises
2h 30min
Mousse au chocolat blanc et framboises
1h 35min
Mousse de framboises à la verveine
10min
Mousse de yaourt au citron
3h 20min
Mousse framboise-noix de coco
2h 15 min.
Menu express - Mousse de fraises au mascarpone
25min
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30min
Mousse de fraises et framboises
20min
Mousse de fraise
4 Std. 15 Min
Mousse vanille-pomme
7h
Mousse citron vert-basilic
2h 30min