
Urządzenia i Akcesoria
Risotto
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
10 portions
Składniki
-
d'eau1600 g
-
de fond de légumes ou de viande maison2 c. à café bombées
-
de parmesan coupé en morceaux (3 cm)80 g
-
d'échalotes60 g
-
de beurre coupé en morceaux80 g
-
d'huile d'olive20 g
-
de riz spécial risotto (Carnaroli ou Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson640 g
-
de vin blanc sec120 g
-
de sel à ajuster en fonction des goûts½ - 1 c. à café
-
de sel à ajuster en fonction des goûts½ - 1 c. à café
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
433 kcal /
1812 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1006 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Thermomix Friend®
40 Przepisów
Francja
Francja