![Risotto Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/234C9276-89A3-4B4E-A4D0-EA81AEA54F58/Derivates/b10d2051-b371-4778-b1fd-5a8f9e21db45.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g d'eau
-
2
c. à café bombées de fond de légumes ou de viande maison
lub 2 cubes de bouillon de légumes ou de viande, émiettés - 80 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 60 g d'échalotes
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 640 g de riz spécial risotto (Carnaroli ou Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson
- 120 g de vin blanc sec
- ½ - 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ½ - 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1006 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 min
Risotto
30 min
Filet de porc sauce au fenouil, haricots verts et purée de panais
1 godz.
Petit salé aux lentilles
55 min
Risotto aux cèpes
35min
Bugnes du carnaval
3 godz. 35 min
Cake damier aux olives et jambon blanc
2h 30min
Brioche aux pralines
8 godz. 35 min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Risotto (Escale gourmande)
30 min
Risotto aux raisins et champignons
30 min
Mousses au chocolat
3h 20min