Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g d'eau
-
2
c. à café bombées de fond de légumes ou de viande maison
lub 2 cubes de bouillon de légumes ou de viande, émiettés - 80 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 60 g d'échalotes
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 640 g de riz spécial risotto (Carnaroli ou Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson
- 120 g de vin blanc sec
- ½ - 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ½ - 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1006 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges et petits pois
40min
Risotto aux cèpes
35min
Risotto
30min
Bonbons chocolat viennois
50min
Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron - Mousse glacée aux fruits rouges
1h
Risotto aux moules et chorizo
50min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25min
Risotto parmesan, olive et zeste de citron
35min
Risotto (Escale gourmande)
30min
Mousse chocolat-tonka
4h 20min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min
Mousses au chocolat
3h 20min