Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait entier
- 40 g de fécule de maïs
- 50 g de cacao en poudre
- 75 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées, hachées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1656 kJ / 396 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Crème au praliné
2h 20 min
Riz au lait au chocolat
1 godz. 5 min
Semoule au chocolat
50min
Crèmes au chocolat light
1 Std. 25 Min
Crème au chocolat
3u. 25min
Crème lait de coco-cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Crème dessert au caramel
1小时
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 Min
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Crème au café
2 Std. 30 Min
Œufs au lait et à la vanille
5h